01

Η φιλοσοφία της Bristot δεν έχει αλλάξει καθόλου από την ημέρα της ίδρυσής της: το κύριο χαρακτηριστικό μας εξακολουθεί να είναι η υψηλή ποιότητα. Από το 1919, ο ιδρυτής της εταιρείας  Domenico Bristot ξεκίνησε μια έρευνα με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: την δημιουργία ενός καφέ άριστης ποιότητας, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον τέλειο ιταλικό espresso. Για να το  εκπληρώσει αυτό, επέλεξε προσεκτικά τους καλύτερους κόκκους καφέ απευθείας  από τους παραγωγούς, τους οποίους κόκκους στη συνέχεια χρησιμοποίησε με τις  πιο καινοτόμες τεχνολογίες για το ψήσιμό τους.Σήμερα, 90 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, η φιλοσοφία μας παραμένει αμετάβλητη: υψηλής ποιότητας προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση.

Η Torrefazione Bristot έχει το προνόμιο της υποστήριξης ενός διεθνούς Ομίλου. Αυτό μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε μακροπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια, και μας παρέχει τα μέσα για να εγγυηθούμε συνεχείς επενδύσεις με στόχο την καινοτομία και την ανάπτυξη των προϊόντων μας, λαμβάνοντας υπόψη το μακροοικονομικό πλαίσιο.Ταυτόχρονα όμως, η παραδοσιακή φιλοσοφία μας παραμένει σταθερά στην εστίαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση που για δεκαετίες έχει καταστήσει την εταιρεία αυτό που είναι σήμερα. Εάν υπάρχει ένα σημείο που είναι αναμφισβήτητο στην Bristot, είναι το ότι η ποιότητα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μας, μια αξία που μας δίνει τη δυνατότητα να τους κρατάμε όλους ικανοποιημένους – πελάτες, καταναλωτές και αντιπροσώπους – και αυτό είναι εγγυημένο χάρη στον ενθουσιασμό και την αφοσίωση όλων των συνεργατών μας. Η επίτευξη της υψηλής ποιότητας είναι μια αποστολή που κάνει υπερήφανο τον καθένα από εμάς, όταν την φέρνουμε σε πέρας.Ένα σύμβολο που η φιλοσοφία μας επέτρεψε να επιτύχουμε είναι ο «Tiziano 1919 Riserva Domenico Bristot». Όποιος έχει την τύχη να δοκιμάσει αυτή την εξαιρετική ποικιλία θα συμφωνήσει ότι το  όνειρο του Domenico Bristot για τον τέλειο ιταλικό espresso έχει πραγματοποιηθεί – και είναι μια πολυτέλεια που όλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν.

Beans (Χαρμάνια)

Rainforest1000

rainforest

Η εταιρεία Bristot έχει μια μακρά παράδοση παρασκευής χαρμανιών υψηλής ποιότητας, συνδυάζοντας επιστημονικές, παραδοσιακές μεθόδους και τηρώντας έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία. Βασιζόμενη σε αυτές τις αξίες, η Bristot δημιούργησε το χαρμάνι Rainforest.Ένας συνδυασμός από ποικιλίες της Βραζιλίας και της Κεντρικής Αμερικής, που παράγονται σε φάρμες πιστοποιημένες από την Rainforest Alliance TM. Το αποτέλεσμα, ένας πλούσιος ιταλικός espresso με αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και μια ελαφριά γεύση βανίλιας.

tiziano

tiziano

Ένα χαρμάνι ανώτερης ποιότητας που αναμειγνύει εξαιρετικούς κόκκους καφέ Brazilian Santos Arabica με αρωματικές ποικιλίες από την Κεντρική Αμερική και επιλεγμένες Αφρικανικές και Ινδικές ποικιλίες με γεμάτο σώμα. Κλασική φρουτώδης γεύση και σοκολατένια επίγευση.

speciale

speciale

Ένας espresso με έντονη, κρεμώδη γεύση και γεμάτος άρωμα. Φτιαγμένος από εκλεκτές ποικιλίες Arabica και Robusta. Απολαύστε νότες εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με μία σοκολατένια επίγευση και μια ελαφριά γεύση φρυγανισμένου ψωμιού.

sublime

sublime

Ένας συνδυασμός κόκκων Arabica Santos από την Βραζιλία, με φρουτώδης ποικιλίες από τα υψίπεδα της Κεντρικής Αμερικής. Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ αρωματικός και ισορροπημένος espresso, με γεμάτο σώμα και υψηλή οξύτητα.

dolce-aroma

dolce aroma

Ένα ντεκαφεϊνέ χαρμάνι από ποικιλίες Arabica και Robusta, φτιαγμένο με μεγάλη δεξιοτεχνία. Πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση, ιδανικός για οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

bean2cup

bean to cup

Οι ισορροπημένες ποικιλίες Arabica, σε συνδυασμό με την γεμάτη, πλούσια γεύση των καλύτερων ποικιλιών Robusta, δημιουργούν έναν espresso με δυνατή γεύση και κρέμα με μεγάλη διάρκεια.

verde

verde

Το μοναδικό χαρμάνι με 70% πράσινο αποκηρωμένο καφέ και 30% καβουρδισμένο αποκηρωμένο καφέ, συμβάλλοντας ενεργά στην διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας.

gentile

gentile

Έρευνες για την σύσταση του καφέ έχουν δείξει ότι κάποιες ουσίες του μπορεί να αφομοιώνονται δύσκολα από κάποιους ανθρώπους. Η διαδικασία αποκήρωσης αφαιρεί αυτές τις ουσίες, αλλά διατηρεί όλα τα ωφέλιμα συστατικά και τα αρώματα ενός απολαυστικού καφέ.

Χαρμάνια Bristot (Continental)

africa2

africa

Ένα χαρμάνι από τις σπανιότερες ποικιλίες Arabica, με μοναδική γεύση. Γεμάτη με νότες εσπεριδοειδών, αρώματα ανθέων και μπαχαρικών.

asia2

asia

Οι εξωτικοί κόκκοι καφέ καλλιεργούνται στη σκιά τροπικών δέντρων kapok και εσπεριδοειδών που συλλέγονται αποκλειστικά με το χέρι. Το άρωμα αυτού του χαρμανιού, απελευθερώνει ευωδιές της Άπω Ανατολής όπου εναλλάσσονται νότες λιβανιού, πιπεριού, μοσχοκάρυδου και μερικές φορές μια διακριτική παρουσία φρέσκιας μέντας. Μια λεπτή γεύση σοκολάτας με μπαχαρικά, ευχάριστη πικράδα και μέτρια οξύτητα.

merica2

america

Αυτό το χαρμάνι Arabica, που προέρχεται αποκλειστικά από ποικιλίες της Κεντρικής Αμερικής, απελευθερώνει ένα γεμάτο σώμα στο φλιτζάνι, που σας εκπλήσσει. Η απαλή γεύση κακάο, ενώνεται με ευωδιές καπνού, ενώ το άρωμα του αναδίδει νότες φουντουκιού και βανίλιας.

Χαρμάνια Bristot (Single Origins)

santo

santo domingo
barahoma aa

Η barahoma AA θεωρείται ευρέως η καλύτερη από τις κορυφαίες gourmet ποιότητες εξαιρετικού καφέ του Αγίου Δομίνικου. Το ζεστό ωκεάνιο κλίμα του είναι μοναδικό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καλλιέργειας καφέ, της κεντρικής Αμερικής. Το ορεινό υπέδαφος που αποτελείται από ασβεστόλιθο και γρανίτη, δίνει στους κόκκους καφέ μια ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση.
Άρωμα: Κακάο και καπνός.
Οξύτητα: Μέτρια προς χαμηλή.
Σώμα: Γεμάτο.
Γεύση: Γλυκιά, κρεμώδης, με νότες καρυδιών και αμυγδάλων.

ethiopia

ethiopia
sidamo

Σε υψόμετρο 1.900m, μεταξύ σαβάνας και νερού, το πλούσιο ηφαιστιογενές έδαφος της περιοχής Sidamo είναι ιδανικό για την καλλιέργεια καφέ. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι και η επεξεργασία με την παραδοσιακή υγρή μέθοδο και στη συνέχεια ξηραίνεται στον ήλιο, πάνω σε υπερυψωμένες σίτες.
Άρωμα: Έντονα ανθώδες άρωμα γιασεμιού, με νότες λεμονιού και περγαμόντο.
Οξύτητα: Μέτρια προς υψηλή.
Σώμα: Πλούσιο και γεμάτο.
Γεύση: αρμονικά ισορροπημένη με νότες εσπεριδοειδών, τόνους μπαχαρικών και κρασιού.

guatemala

guatemala
(antigua)

Το πλούσιο ηφαιστιογενές έδαφος, η χαμηλή υγρασία, η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι δροσερές νύχτες, χαρακτηρίζουν τις φυτείες καφέ της περιοχής Antigua. Πρόκειται για μια κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από τρία ηφαίστεια. ΟΙ συχνές εκρήξεις εμπλουτίζουν τον καφέ της Antigua, με ηφαιστειακή τέφρα, με αυξημένα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το υπέδαφος αποτελείται από ηφαιστειακή ελαφρόπετρα, η οποία αντισταθμίζει τις χαμηλές βροχοπτώσεις της περιοχής.
Άρωμα: Ανθώδες πικάντικο.
Οξύτητα: Υψηλή αλλά ευχάριστη.
Σώμα: Μέτριο προς πλούσιο.
Γεύση: Φρουτώδες με ήπιες νότες εσπεριδοειδών.

india

india
mysore “plantation a”

Ο Ινδικός καφές της “mysore plantation a” προέρχεται από την περιοχή Karnatak της νοτιοδυτικής Ινδίας και καλλιεργείται σε υψόμετρο 1.200 – 1300m. Η ονομασία “plantation a” δίνεται μόνο στην κορυφαία ποιότητα Ινδικού καφέ, επεξεργασμένου με την υγρή μέθοδο.
Άρωμα: Νότες λιβανιού, Ινδικών μπαχαρικών, πιπεριού και λουλουδιών.
Οξύτητα: Μεσαία.
Σώμα: Γεμάτο.
Γεύση: Λεπτή γλυκιά γεύση σοκολάτας και μπαχαρικών.

brasil

brasile
alta mogiana

Ο Η περιοχή Alta Mogiana είναι η πιο παραδοσιακή περιοχή καλλιέργειας καφέ της Βραζιλίας, παγκοσμίως γνωστή για την άριστη ποιότητα των ποικιλιών της, χάρη στη μοναδική γλυκύτητα και στην ισορροπία ανάμεσα σε σώμα και οξύτητα.
Άρωμα: Φουντούκι.
Οξύτητα: Χαμηλή και λεπτή.
Σώμα: Μεσαίο.
Γεύση: Απαλή με έντονη γεύση σοκολάτας και φουντουκιού.